Η θέση της Ελαιουργικής στην πρόταση της Ε.Δ.Ο.Ε.Ε. αναφορικά με την ανταποδοτική εισφορά
 

Αναφερόμενοι στην πρόταση της Ε.Δ.Ο.Ε.Ε. για την καθιέρωση -Τaxe Parafiscale ανταποδοτικής εισφοράς- η θέση της ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΗΣ, ως εκπροσώπου των Συνεταιρισμένων Ελλήνων Ελαιοπαραγωγών, είναι:

Με πρωτοβουλία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και συμμετοχή όλων των συναρμοδίων φορέων, ΠΑΣΕΓΕΣ, ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΗ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ και ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, προτείνουμε να καταστρωθεί Εθνική Στρατηγική για το Ελληνικό Ελαιόλαδο και την Ελιά, στην οποία θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο καθιέρωσης ανταποδοτικής εισφοράς, καθώς επίσης οι διαχειριστικές λεπτομέρειες-είσπραξη διάθεση-.

Στην εθνική στρατηγική πρέπει να προβλέπονται ασφαλιστικές δικλείδες για την προστασία του ελληνικού ελαιολάδου από την νοθεία, την ελληνοποίηση, τα πιστωτικά τιμολόγια και τον μεγάλο αριθμό σημάτων, πληγές οι οποίες προκαλούν τα περισσότερα προβλήματα που σήμερα βλάπτουν το ελληνικό ελαιόλαδο.

Σήμερα χωρίς σχεδιασμό εθνικής στρατηγικής για το ελληνικό ελαιόλαδο και την ελιά θεωρείται αποσπασματικό μέτρο η καθιέρωση οποιασδήποτε εισφοράς.

Κατ’ ακολουθία των ανωτέρω οι Έλληνες ελαιοπαραγωγοί δεν μπορούν να πληρώσουν οποιαδήποτε εισφορά.